среда, 24 апреля 2013 г.

В Криму введуть в’їздний збір для туристів


Верховна Рада Автономної Республіки Крим прийняла проект постанови про затвердження в’їздного збору для туристів доходи яких не перевищують 150 тисяч гривень на місяць. Відтепер на півострів можна буде потрапити лише по пред’явленню довідки про доходи за рік.

На такий рішучий крок владу АРК спонукали численні скарги місцевих бізнесменів на так званих “роззяв”, туристів які приїжджають у Крим відпочивати, але не користуються послугами місцевих підприємців та не купують сувенірної продукції та інших товарів.

- Спочатку ми просто підвищували ціни на житло та продукти харчування, щоб відлякувати цих жахливих “витріщак”, які тільки витрачають наш час і нерви. Але ситуація вийшла з-під контролю, і коли наші ціни обігнали турецькі та єгипетські, то туристів взагалі поменшало в рази – так прокоментував ситуацію, що склалась на ринку голова об’єднання кримських підприємців Петро Здеришкірко.

Отож, тепер щоб дістатися побережжя Чорного моря, доведеться розщедритися на 300 гривень обов’язкового збору, що на думку чиновників, символізуватиме готовність витрачати кошти на відпочинку. Також вже найближчим часом планується розглянути проект про заборону в’їзду для автомобілів виробництва країн СНД та європейських авто старше 5 років.

P.S. Пропонуємо пасажирські перевеення по Україні автобусами та мікроавтобусами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий